Mrs Netherlands Universe

Mrs Netherlands Universe 2021 Sietste van der Bijl 28 jaar en moeder.
Fotocredits: Nadine van Soest.

Mrs Netherlands Universe is dé verkiezing voor vrouwen vanaf een leeftijd van 25 jaar. Ben je getrouwd? Heb je kinderen? (18 +) Geen probleem!

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een uitnodiging voor onze casting bij “Sir Winston Club”in Rijswijk.
Op de castingdag wordt een selectie gemaakt van onze finalisten van Mrs Netherlands Universe .
Het is heel belangrijk dat je op deze dag aanwezig bent!
Behoor je aan het eind van deze dag tot de gelukkige finalisten? Dan gaan wij jou het daaropvolgende halfjaar door middel van trainingen, opdrachten, fotoshoots, maar ook gezamenlijke uitjes klaarstomen voor de grote finale show.
Tijdens het bijna halfjarige durende project van Mrs Netherlands Universe zullen we verschillende vaardigheden van onze finalisten testen en uitbouwen .Zo zullen we ondermeer je marketing skills trainen en maakt ook een communicatietraining deel uit van ons programma .
Dit doen wij natuurlijk niet alleen. Ook van jou wordt inzet gevraagd! , houd er rekening mee dat het programma inzet en tijd vergt .Wij vragen van jou dat je een toegewijde finalist zal zijn en je best doet de beoogde doelen te behalen .
Uiteindelijk sluiten we het halfjaar af door met elkaar een fantastische show neer te zetten.
Aan het einde van deze finaleshow zullen we weten wie de nieuwe Mrs Netherlands Universe is geworden .Onze titelhoudster zal naar het buitenland vliegen en ons land internationaal bij Mrs Universe vertegenwoordigen. De Fee , hotel & vliegticket worden door de organisatie betaald.

Nederland doet al ruim 10 jaar mee aan de internationale ‘Mrs Universe’ verkiezing.De licentie van de Nederlandse ‘Mrs Netherlands Universe’ verkiezing ligt sinds 2014 in handen van Angelica Smeding (National director). Zelf is zij voormalig titelhouder (Mrs Netherlands Universe 2014). Maak kennis met de organisatie op de pagina: ‘Over ons‘.
Mrs Netherlands Universe bestaat uit een half jaar durend traject dat bestaat uit diverse trainingen (waaronder: catwalk training en media training), fotoshoots, het ontwikkelen van meerdere competenties en het uitvoeren van opdrachten. Het einde van het traject wordt afgesloten met een zinderende finaleshow, waarin door een deskundige jury de uiteindelijke winnares wordt gekozen. Zij mag zich een jaar lang ‘Mrs Netherlands Universe 2022 ‘ noemen.

Naast deze prestigieuze titel, mag ze dat jaar tevens Nederland vertegenwoordigen in de internationale ‘Mrs Universe 2019 ‘ verkiezing, waar maar liefst 80 landen wereldwijd aan deelnemen. ‘Mrs Universe’ vindt ieder jaar plaats in een ander land dat gedurende dat jaar bekend wordt gemaakt. 2014 Maleisie, 2015 Wit Rusland , 2016 China , 2017 South Africa , 2018 Filipijnen. 2019 , China  Het is nog niet bekend waar het dit jaar  gehouden zal worden.

De nationale ‘Mrs Netherlands Universe’ verkiezing bevat geen bikini- of talentenronde. Wel is er een national costume ronde, waarin de finalisten hun eigen creatie van een Nederlands kostuum tot uiting mogen brengen.

Onze toekomstige finalist
Wij verlangen van jou dat je je voor de volle honderd procent inzet, enthousiast bent, eerlijk, vertrouwen hebt in ons als organisatie en een leuke spontane persoonlijkheid hebt.
Verder is het belangrijk dat je beschikt over een gezonde dosis zelfvertrouwen en jezelf durft te laten zien op het podium. Oftewel: dat je laat zien dat je trots bent op wie je bent.
Mooi van buiten, maar ook van binnen.
Het is een eer om verkozen te zijn tot ‘Finalist Mrs Netherlands Universe’. We willen dan ook van onze finalisten dat ze zich hiervan bewust zijn.
Daarbij maak je als finalist natuurlijk kans op een titel die je internationaal draagt en voor altijd op jouw naam zal staan!.

Stop Violence Against Women
Naast deze mooie beautycontest, willen we graag mededelen dat we ook staan voor een goed doel: Stop Violence Against Women.
Elk jaar zullen de finalisten van Mrs Netherlands Universe iets mee krijgen van dit doel, en zich hiervoor inzetten.
Zo zullen ze o.a kleding inzamelen dat we afgeven in 1 van de opvanghuizen voor vrouwen in Nederland, in samenwerking van stichting Wende en vele andere organisaties in Nederland .

De organisatie van Mrs Netherlands Universe , is in handen van Angelica Smeding zelf ‘Mrs Netherlands Universe 2014 & moeder ‘en is in samenspraak met de organisatie met de organisatie van Mrs Universe
De organisatie kent en onderhoud het contact met de organisatie van de internationale verkiezing en zorgt er op deze manier voor dat de gekozen Mrs Netherlands Universe 2020 goed terecht komt waneer zij Nederland gaat vertegenwoordigen in het buitenland.
Het halfjaar durende traject van Mrs Netherlands Universe is afgezien van intensief ook een goede investering in je zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het traject worden de finalisten geacht verschillende competenties te ontwikkelen die onder andere hun carrière een enorme boost kunnen geven.
Daarnaast ontwikkelen de finalisten zich ook op het persoonlijke vlak.
Zij worden uitgedaagd om hun grenzen te verkennen en ontdekken op die manier spelenderwijs hun sterke en wat minder sterke kanten.
Van voormalig finalisten zelf horen wij vaak dat ze na afloop van het traject een stuk zelfverzekerder waren geworden.

Ben je model? Ook dan kan Mrs Netherlands Universe een leuke opstap zijn in je carrière. Het is onze ervaring dat oud finalisten, vanwege de naamsbekendheid die zij gedurende het finalisten-traject vergaren, naderhand leuke aanbiedingen krijgen.
Wel verlangen wij echter van je dat je er rekening mee houdt dat je op de verplichte dagen aanwezig bent.
Er wordt bij Mrs Netherlands Universe hierin geen onderscheid gemaakt tussen de diverse kandidaten.
De dames die worden uitgenodigd op de castingdag van Mrs Netherlands Universe zijn (1) gescout (2) hebben zich zelf aangemeld via de website.Beiden maken gelijke kans om tot de uiteindelijke selectie finalisten te behoren of om te worden verkozen tot winnares.
De winnares van de verkiezing is nooit! vantevoren bekend
Zowel de ontwikkeling van de dames ; hun motivatie ; talenten en inzet als hun gedrag en uiteraad hun schoonheid spelen allemaal een rol bij de uiteindelijke beoordeling en worden in aanloop van de finale stuk voor stuk nauwlettend gemonitord door de organisatie.

“Durf te dromen! Laat zien wie je bent! Durf te groeien, maar vooral ook te genieten. Het vergt inzet, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen, maar het zal een avontuur zijn dat je voor altijd bij blijft.”