Feit / Fictie

Over de wereld van de schoonheidsverkiezingen bestaan een hoop vooroordelen. Daarom vindt u op deze pagina de antwoorden op uw vragen: “Wat is nou feit en wat is fictie”?

Een ( Miss) /Mrs verkiezing is een vleeskeuring.

Fictie

Bij een schoonheidsverkiezing wordt inderdaad gelet op de buitenkant, máár naast een knap uiterlijk spelen een hele hoop andere factoren een rol. Zo moet een Mrs zichzelf goed weten te presenteren en ook in staat zijn presentaties te geven. Spreken in het openbaar is belangrijk, maatschappelijke betrokkenheid, motivatie, de persoonlijkheid en intelligentie. Zo is bij een verkiezing ‘de show’ echt ook louter de show en worden door de jury bij hun beoordeling al de bovengenoemde punten ook meegenomen.

Het mooiste meisje wint altijd.

Fictie

Zoals we hierboven vermeldden spelen meerdere factoren een rol dan alleen het uiterlijk. Het is dus niet altijd het geval dat het meisje dat de meeste mensen het mooiste meisje vinden ook wint.

Om mee te doen aan een schoonheidsverkiezing moet je maatje 34/36 hebben.

Fictie

Schoonheidsverkiezingen zijn er voor diverse doelgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld ook een verkiezing speciaal voor dames in een rolstoel. Bij onze verkiezing richten wij ons voornamelijk op moeders en/of getrouwde vrouwen en dames die geen moeder zijn en niet getrouwd, maar die ouder zijn dan de standsarden voor een reguliere Miss verkiezing.

De winnares van een schoonheidsverkiezing is van tevoren bekend.

Fictie

Je hebt dus geleerd dat het bij een (Miss/) Mrs verkiezing niet alleen om het uiterlijk gaat. Een verkiezing bestaat uit een traject waarin de dames worden opgeleid en een ontwikkeling doormaken. Tegelijkertijd leert de organisatie de dames beter kennen. Het traject begint bij de periode van aanmelding en stopt pas aan het einde van de show. Het heeft dus heel erg te maken met wat jezelf laat zien.

Een schoonheidsverkiezing kost veel geld.

Fictie

Bij schoonheidsverkiezingen wordt gewerkt met sponsoren. Dat werkt zo: een bedrijf leent zijn naam aan jou en jij representeert Mrs Netherlands Universe.
Op die manier worden beide partijen hier beter van. Zodoende kan je met bedrijven vaak leuke overeenkomsten sluiten.
Uiteraard kost deelname aan een verkiezing wel een klein beetje geld. Zoals toelatingsgeld. Maar dit zijn meestal relatief lage bedragen en is een investering in jezelf en in je eigen toekomst.

Een (Miss/)Mrs moet model zijn.

Fictie

Een model is iets anders dan een beauty queen. “Modellen verkopen een product, een beauty queen zichzelf”, werd ooit gezegd. Beauty queens mogen wat make-up en haar betreft over de top zijn. Dit in tegenstelling tot modellen die zonder make-up op shoots dienen te verschijnen. Bovendien heeft een beauty queen een voorbeeldfunctie voor andere vrouwen.
Daarnaast draait het bij een model om het uiterlijk en speelt bij een beauty queen ook de persoonlijkheid een belangrijke rol.

In de wereld van de schoonheidsverkiezingen is het haat en nijd.

Feit/Fictie

Net zoals in iedere andere beroepstak komt ook in de wereld van de schoonheidsverkiezingen jaloezie voor. Echter omdat wij ook op persoonlijkheid selecteren, zijn dit meestal niet de dames die uiteindelijk aan de top belanden. Tot nog toe zijn wij doordat wij als organisatie zijnde niet tolerant zijn naar haat en nijd onderling ieder jaar gezegend geweest met een fijne groep finalisten.